Et interessekontor for ansatte i Oslo kommune og skattekontorene i Oslo, Østfold, Akershus og Buskerud.

Stor Oslo

Hvilepust

Medlemmer hos SOP får 30 % rabatt på leie understående lokasjoner hos Hvilepust i 2024. Kontakt oss for å motta din rabattkode!

Uforglemmelig overnatting i glass-iglo blant Østlandets naturperler

Overnatt i en glass-iglo helt usjenert blant Østlandets naturperler og få hvilepust mens du nyter magien av skogens ro.

Trekos i Aurskog

hvilepust.com/trekos-i-aurskog/

Kun en time med offentlig transport eller 45 minutter i bil øst for Oslo finner du denne igloen omkranset av vakker Østlandsnatur. Et urørt og flatt landskap dekorert med variert vegetasjon gir deg alle muligheter til å hvilepuste i Aurskog.

Hvis du er dyrevenn eller bare nysgjerrig på å møte en alpakka, så er det bare en liten rusletur på 7-10 minutter ned til vertskapet som også driver Killingmo Gård. Her kan du kan hilse på- eller gå tur med en av disse fascinerende skapningene.

Det er enkelt å ta seg til igloen med tog og buss fra Oslo. Bussen stopper bare få minutters gange fra Killingmo Gård hvor du møter vertskapet ditt og sjekker inn. Fra igloene er det mange fine småturer du kan ta i nærområdet, som Gunhildrudhøgda eller Fjuktjern. Vertskapet har et spekter av aktiviteter som anbefales i Aurskog.

  • Restaurant Fjøset
  • Romerike Golf
  • Gåtur til Elgheia med utsiktstårn
  • Urskog Fort
  • Mangenskogen med et utvalg av vann for bading og turmuligheter

I tillegg til overnatting tilbyr vertskapet speketallerken og litt snacks, enkel bålmat i sesong, utleie av kano med transport til egna vann, dusj og vaskemaskin for dem som skulle ønske det eller vil bli i flere dager, og sist men ikke minst alpakkavandring.

Åsbygda Panorama

hvilepust.com/asbygda-panorama/

Med panoramautsikt over tre store fjelltopper og usjenert beliggenhet finner du din iglo for natten. Her er det bare å lene seg tilbake og skue utover i horisonten eller opp mot stjernehimmelen og la tankene vandre dit du vil. Åsbygda ligger i Ringerike Kommune, en langstrakt landbrukskommune med mange bygder og Hønefoss som det foretrukne senteret i regionen.

Hvis du ønsker tur eller kultur etter en dyp innpust ved igloen, kan du plukke på øverste hylle blant anbefalingene til vertskapet:

  • Besøke Kistefossmuseet (med buss eller bil)
  • Fiske og/eller bade i Øyangen, ca 40 min gange på blåmerket sti
  • Besøke Honerudsetra, ca 25 minutters tur på blåmerket sti
  • Dagstur til Ringkolltoppen
  • Hadeland Glassverk (med buss eller bil)

Kjøreturen fra Oslo er på ca en time.

Om igloene

Igloene er innredet funksjonelt og robust. Det er ikke innlagt vann eller strøm i igloen, men ikke fortvil — vi sørger for at du har en 5-liters dunk med drikkevann tilgjengelig og en utedo.

Når du ankommer igloen vil du oppleve en lun og luftig atmosfære hvor du kan slå deg ned og nyte naturen du med ett er en del av. Med en liten sittegruppe, en sofa og en benk kan du sitte, ligge og slappe av komfortabelt på flere måter.

I igloen er det en benk med skuffer hvor det ligger oppredde dyner og puter, og det er sengeplass til fire. En dobbeltseng, samt to madrasser.

Igloen er 5 meter i diameter og 240cm på sitt høyeste punkt. Den har lufteluke og vedovn, så den enkelt kan fyres i på kalde dager. Igloen er utstyrt med persienner som kan trekkes opp til ca halvannen meter ved behov.

Friluft er et nøkkelord for våre gjester. Derfor har vi også tilrettelagte områder utenfor igloen hvor du kan nyte skogens ro.